torsdag 13. juni 2013

Granskudd Sirup - Må prøves!

Etter at jeg fikk inspirasjon fra bloggen Loftkroken, så plukket jeg med meg en liten pose med granskudd fra turen vår i går kveld. Snekkerkjæresten himlet med øynene, og syntes nok jeg var litt tullete, da jeg ble overlykkelig over å finne skudd som ikke var blitt for gamle! ;)

Sjekk denne deilige, friske grønnfargen! 

I dag har de kommet i gryta, og jeg er veldig spent på resultatet. De mørkeste skuddene er egentlig litt for gamle, men jeg tok de med allikevel siden jeg ikke fant så mange trær med de lyseste skuddene. 

Skuddene skylles godt, så de er rene og pene, før man har de oppi kjelen. Så dekker man med vann, de flyter jo opp selvfølgelig så jeg presset dem litt nedi for å se at jeg hadde fått nok vann. Man skal ikke ha for mye vann, men det må dekke over skuddene. Dette fikk koke under lokk i 30 minutter, før jeg silte av skuddene slik at bare saften er igjen. 

Mål opp hvor mye saft du har, og tilsett en tredjedel sukker. Jeg hadde 3 dl saft, så jeg tilsatte 1 dl sukker. 

Så er det bare å la det stå og småputre for seg selv en stund uten lokk. Hvor lang tid det tar, avhenger av hvor mye saft det er, så her er det bare å prøve seg fram. 
Saften går over i rosa farge, og så går den mot brunt når sukkeret begynner å karamellisere seg. Det er litt prøving og feiling siden det er første forsøk. Jeg lot det koke litt for lenge, og det ble nesten til knekk isteden for sirup. Jeg løste dette ved å tilsette 1 dl vann og la det koke inn på nytt. 


Når sirupen er ferdig er det bare å ha den over på rene glass eller flasker, la den avkjøle seg før du skrur på lokket. Jeg hadde ikke plukket med meg så mye, fordi dette bare var en prøve. Det ble dermed ikke så mye sirup ut av det. Men sirupen må jo prøves i dag, sånn at jeg rekker å komme meg ut og plukke mer hvis vi liker den. 

Forresten så fant jeg også oppskrift på granskuddgelè på bloggen GundaM - Playing Around, så jeg må vel kanskje ut å plukke mer uansett! :)


Med litt pynt blir det jo ganske så fint, og det er igrunn en perfekt gave dersom man kjenner noen som liker å prøve litt nytt. 

Nå gjenstår det bare for meg å se om jeg klarer å overvinne skepsisen til snekkerkjærsten, selv har jeg prøvesmakt litt underveis. Og jeg tror nok at dette skal kunne falle i smak her i huset. 


Ha en fortreffelig torsdag! 

Klem
Vibeke


Psst... Jeg blir veldig glad for kommentarer i kommentarfeltet. Det er ikke vanskelig å legge inn i det hele tatt, man kan til og med velge å være anonym. Det er jo SÅ gøy å se hvem som har vært innom, og høre meninger om hva dere synes om bloggen. Alle med egen blogg, som legger igjen spor, vil bli besøkt av meg!  

2 kommentarer:

  1. Åååå..så flink du er da! :) Det ser veldig godt ut! Smakte det godt??? :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Vet ikke enda hvordan den blir sammen med for eksempel is. Den har en litt syrlig godteriaktig smak. Skal si fra når jeg har prøvd den! :)

      Slett