onsdag 20. februar 2013

London


En helg  i februar 2010 hoppet jeg på et fly til London, en by jeg hadde gledet meg lenge til å se!

Vi bodde på Park Plaza County Hall Hotel.
Her var det utmerket service, pene rom, og de har en koselig bar i lobbyen hvor man helt fint kan sitte og slappe av med noe forfriskende å drikke eller en matbit. Hotellet ligger forholdsvis sentralt plassert rett over broen fra Big Ben. London Eye og Waterloo Station ligger også i gangavstand fra hotellet.

Vi valgte å kjøpe todagers billetter til en av sightseeingbussene.
Dette viste seg å være en veldig fin måte å få oversikt over byen på. Men å hoppe av den vi trodde var nærmest Camden market, for så å gå videre viste seg å ikke være det smarteste valget. Det var et forholdsvis langt stykke å gå, og det var vel mer flaks enn beregning som gjorde at vi kom frem til slutt. Da er det nok smartere å ta en undergrunnsbane. :)

Vi hoppet av og på bussene der vi så noe vi ville se nærmere på. Dette var utrolig lettvint  da bussene kjører forskjellige ruter, som du bare kan hoppe av og på og bytte mellom akkurat som det passer deg. Innenfor samme selskap da selvfølgelig. Det var også mulig å høre på en guide via høretelefoner, slik at man kunne få med seg historien rundt de severdighetene man kjørte forbi.

Madame ToussaudsMåtte jo da så klart også innom og hilse på kjentfolk inne hos Madame Tussauds.
Morsom opplevelse å se hvordan man nesten kan se at personligheten er fanget opp i en voksdukke.

Må bare nevne at pancakes med Nutella, fra standen på utsiden av Madame Tussauds, var utrolig gode!!
Det er nok en kaloribombe, men de bør allikevel prøves!

Her Majestys Theatre!
Selve målet med turen til London...
Jeg hadde fått billetter til å se Phantom of The Opera i 30års gave. Jeg har i mange år ønsket å se denne oppsetningen, og endelig fikk jeg det! Det er vel ikke så mange ord som kan beskrive det, annet enn

FANTASTISK!!
Man må bare oppleve det, for å kunne skjønne det. Så går du og lurer på om du skulle dratt på en slik forestilling, så er min anbefaling; Gjør det!! Det er verdt opplevelsen!

En erfaring vi gjorde oss inne på teateret, som kanskje ikke var like fantastisk, var at man bør ikke hoppe på det første tilbudet man får om å kjøpe drikke. Med det samme vi kom inn sto det noen og solgte "pakker" med programblad og småflasker med musserende vin. Uvitende om at det finns en bar lenger inn i lokalene, så gikk vi på dette "tilbudet". Det viste seg så at vi kunne kjøpt akkurat de samme flaskene i baren, ganske mye billigere, og uten det programbladet som vi allikevel ikke så så veldig mye i...


Harrods


Is på isbaren i 1.etg på Harrods er nok antageligvis den dyreste og mest jålete isen jeg noen gang kommer til å ha spist! Men den scorer høyt på terningen, både på utseende, smak og følelse!
Fant ikke så mye annet å bruke penger på inne på Harrods denne dagen, så da kunne vi vel unne oss en is tenker jeg! :)

Til slutt kan jeg nevne at indisk mat er sterkere i England enn her hjemme i gamlelandet, og at stort glass virkelig betyr stort glass hvis du skal drikke vin på pub i London!

2 kommentarer:

  1. Moro!! En daq skal vi også til London på musical!ha en fin dag! :-) klemmer

    SvarSlett
    Svar
    1. Skal vi? Jeg og du? Det hadde jo vært supergøy! :)

      Slett