onsdag 27. februar 2013

Thailand - Utflukt med snorkling, Raya Island (Bounty Island)


I tv-serien Turistguidene får vi høre om en familie som drar på utflukt med snorkling til Bounty Island.
Ved favorittstanden vår Janoui ligger en strandrestaurant, og en dag vi satt der og spiste kom innehaveren og anbefalte oss tur til Raya Island. Vi hadde jo tenkt oss på snorkle-utflukt, og han kom med et godt tilbud, så vi tenkte "Hvorfor ikke?". Når vi kom tilbake fra turen, og leste litt mer nøye på brosjyren, så viste det seg at Raya faktisk var Bounty Island som vi hadde hørt om på tv. Så da kom vi oss dit allikevel! :)

Oversiktskart over øya!
Selskapet vi dro med heter Raya Father, og guiden vi hadde var veldig flink! Ho var ei lita snelle, med en stor stemme, for å si det mildt. Hun ropte og hoiet og fikk med seg alle, slik at ingen gikk glipp av noe informasjon. Under hele utflukten passet hun på at hun hadde med seg alle, så det må jeg si var dame med stålkontroll. Turen fra fastlandet og ut til Raya gikk med speedbåt, og tok ca en halv time. Det humper godt på bølgene, så er du litt mindre sjøsterk så anbefales det å ta en reisesykepille. Dette har guiden, så det er bare å spørre før avreise. Ei av de jeg reiste sammen med fikk en slik pille, og det fungerte for henne.

Vi hadde base på stranden, der fikk vi solsenger hvor vi kunne legge fra oss sekken med håndklær og solkrem. Guiden passet på å si fra slik at vi tok med oss verdisaker når vi skulle vekk fra stranden, ellers kunne klær og slikt bare ligge der.

Krabber var det overalt hvor vi dro. Fant du en stein i vannet, så var det en krabbekoloni der! 
Raya Father har egen restaurant 5 minutters gange fra stranden, og der spiste vi en god lunsj som besto av diverse thai-retter. Noe for enhver smak.

Setter disse på ønskelista, det er faktisk betong! Love it!
Selve snorklingen foregikk fra speedbåten vi reiste ut med. Etter ca en time på stranden kunne de som ønsket å snorkle bli med båten, og de som bare ville sole seg og bade på stranden kunne bli igjen. Vi gikk rundt noen odder, før vi kom frem til en bukt hvor det lå flere turistbåter. Det var endel folk, men det gikk helt fint å snorkle, og det var mye spennende å se på. Siden det var endel sjø den dagen kunne vi bare snorkle i denne bukten, ellers er det egentlig lagt opp til å snorkle litt på forskjellige steder.

Fiskepar! <3
Vi kjøpte et billig undervannskamera i en fotobutikk i Karon. Siden det var med god gammeldags film, måtte vi vente til vi kom hjem før vi fikk fremkalt og sett på bildene. Skuffelsen var stor når vi så at det var alt for dårlig oppløsning på bildene, så det var ikke mange av dem som ble fine. Bildet av fiskeparet er det beste vi fikk.

Et fiskebelte! :)
Det var fisk å se på for de som ble igjen på stranden også. Det myldret av småfisk langs strandkanten, litt bortenfor der flesteparten badet. Og litt lenger ut kunne man snorkle og se forskjellige slag. Vi så blant annet en kulefisk som vi tok bilde av, men desverre var det vanskelig å se på bildet hva det var hvis ikke man visste om det!

Raya har egen reggae bar på stranden. 
Etter snorkling var det tilbake til stranden, hvor vi igjen hadde litt tid for oss selv. Vi valgte å gå litt opp i skogen ved siden av stranden for å se etter varaner. Og jaggu fikk vi sett et par "drager". Morsomt å se disse spesielle dyrene på nært hold.


Alt i alt var vi fornøyde med turen, og anbefaler gjerne andre å bruke Raya Father hvis man vil ut og snorkle litt fra Phuket.

Forøvrig var det veldig enkelt å komme seg på utflukter uten å være tilknyttet noen turoperatør. Ved den store stranden, Naiharn Beach, var det en mann som hadde egen stand med masse brosjyrer. Han satte opp de to andre utfluktene vi var på, og han ordnet alt slik at alt vi måtte gjøre var å være klar til avtalt tidspunkt ved resepsjonen der vi bodde. Resepsjonen på resorten kunne også bestille turer, men vi fant ut at det var billigere å bruke mannen på stranden, han hadde kontakt med akkurat de samme arrangørene som resorten hadde.

Jeg fant ikke noen egen hjemmeside for denne arrangøren på nettet, men om man googler Raya Father så finner man ihvertfall litt bilder og informasjon via andre kanaler.


Ha en knall dag mine kjære lesere! 
Her er det kaldt, men solen skinner og livet er fint! 

Klem
Vibeke

2 kommentarer:

  1. Moro!!
    Ser ut så dere koste dere max ja! :-)

    SvarSlett
  2. rosacea specialist Lanoka Harbor

    Check out my webpage: Nebraska rosacea laser treatment

    SvarSlett