onsdag 20. februar 2013

Thailand - Nai Harn (Phuket)

Det har vært stille på bloggen lenge nå, og en stor grunn til dette er at jeg har vært bortreist på en lengre ferie til Thailand. Og det, folkens, det kan jeg love dere var etterlengtet! :)

Nai Harn Beach
Det første vi hadde på prioriteringslisten var å sjekke ut strandlivet.
Første dagen vi var der hadde vi behov for å hente oss litt inn etter den lange reisen, og tidsforskjellen, så da lå vi og døsa ved bassenget. Men dag 2 var det rett på stranden! Dette er den stranden som var nærmest resorten vi bodde på, så vi testa den først, men det tok ikke mange dagene før vi fant en annen liten strand som ble favoritten. Den heter Janui, og er mye mindre og har rett og slett plass til mindre folk.

Janui Beach

Første møte med favorittstranden var fra et utkikkspunkt mellom de to strendene. Vi hadde leid mopeder, så vi moppa ned og dit først for å se på minnesmerkene etter tsunamien, men så fant vi ut at det var bedre å bade her, og det var masse fine fisker å se på mens man svømte rundt! :)

Man kan også leie kajakk på stranden, og det måtte vi jo så klart teste. Og dermed var solforbrenningen et faktum for min del. Snorkleturen vi hadde planlagt noen dager senere måtte dermed gjennomføres med lang thigts og t-skjorte. Mer om den turen kommer i eget innlegg.

En enslig fisker blant de badende på Janui

Vi fløy til Phuket fra Oslo, via Bangkok, med Thai Airways. Kontrasten til innenlandsflygninger eller andre korte turer jeg har vært på er stor. Pute og teppe i hvert sete, egen skjerm i seteryggen foran deg slik at du kan se det som passer deg av film eller serier, eller man kan spille enkle spill på skjermen, og all servering inkludert i billetten. Det er en luksus ihvertfall ikke jeg har opplevd på fly før, og når reisen er så lang så er det nesten en nødvendighet.

Naiharn er et område på Phuket som foreløbig ikke er fullstendig overbefolket av turister. Vi hadde med oss en i reisefølget som har vært der mange ganger, og han kunne fortelle at når han var der for ca 6 år siden, så var Janui en øde strand hvor man lett kunne få bade helt i fred. Nå er det endel russere som har funnet området, så man treffer på endel russisk i menyene på restaurantene, men det er ikke i nærheten av kjente steder som Patong, hvor man nærmest må gå i kø for å komme seg rundt. Når dette er sagt, så må jeg si at jeg tror ikke det er mange årene før det fylles opp med turister her også. Det var mye bygging på gang i området.

Det kommer mer om turen vår i egne innlegg. Nå skal vi finne frem skøytene og grillpølsene, og ta oss en tur til Skien Fritidspark. Der skal vi se om vi får med oss litt vinteraktivitet før solen smelter alt av snø og is her i Grenland!

(Og så skal vi hente bildene fra undervannskamera, som damen i fotobutikken skulle prøve å få over på en cd til oss! Jippi!)

Ha en alle tiders onsdag alle sammen! 

Klem
Vibeke

1 kommentar:

  1. Så herligt! Gleder meg til å lese fortsettelsen på reisen deres! :-)
    Ha en finfin dag! klemmer

    SvarSlett