torsdag 6. oktober 2011

Praha, Mai 2011

I løpet av sommeren ser jeg at jeg har vært virkelig sløv på å skrive på bloggen, så jeg skal prøve å oppdatere litt.
I mai startet vi våren i Praha, på tur sammen med jobben til kjæresten min.
Det var en litt ny opplevelse for meg å være på tur og ikke ha kontrollen over det som skulle skje, men det var veldig morro. Det meste var planlagt på forhånd, og da behøvde jo ikke jeg gjøre annet enn å bare henge på!


Inngangen til gamlebyen i Praha
Praha er en nydelig by, men jeg må bare si det først som sist;
LEGG SKO MED HØYE HELER HJEMME!!!
Gatene i Praha egner seg ikke for stiletter for å si det sånn. Ihvertfall ikke hvis du vil gå og se deg litt rundt i de eldste delene av byen. Og det vil man jo, for det er jo der de fleste severdighetene er. I Praha er det fortsatt brostein som gjelder. Jeg hadde et par sko, den ene kvelden, som hadde litt heler. Og selv om det ikke var stiletter, så var det tortur når man skulle gå litt mellom utestedene.
Og når jeg er inne på tortur... Den ene dagen hadde vi litt tid for oss selv, så jeg og kjærsten vandret litt rundt. Da kom vi tilfeldigvis forbi Museum for Tortur. Kjærsten syntes selvfølgelig dette var kjempespennende! Selv blir jeg fort dårlig av slikt, men lot meg allikevel motvillig dras inn der.
Og selv om det var mange ekle bilder på veggene, så var det interessant å se mange av de helt grusomme innretningene mennesker har klart å finne opp.


Hversågod sitt ned...
Det morsomste inne på dette stedet var da vi kom forbi kyskhetsbeltene. Det var kyskhetsbelter både for menn og kvinner her. Mannens belte hadde selvfølgelig mer enn god nok plass til "utstyret" både i stor og liten tilstand. Og kvinnens belte hadde hjerteformet "hull" i bakenden! Så selv i gamledager visste de å sette pris på søte detaljer... :)
Praha er jo hovedstaden for ølbrygging.
Og med en gjeng snekkere på tur, så kommer man jo ikke utenom en real pub til pub runde. Her snakker vi pub til pub runde med egen guide, som hele tiden uderveis fortalte historier om de forskjellige bryggeriene rundt om i byen. For ølelskere er dette noe man bare MÅ oppleve en gang. Men pass på å si fra til guiden dersom man ikke er så veldig lysten på å få med seg byens kirker med det samme. Vår guide tok oss først med på et par puber, før vi var innom en kirke. Inne i kirken er det svært strenge regler, og man skal være helt stille. Ikke enkelt for en munter gjeng som var kommet ned i halvliter nr 3, ihvertfall.


Liker man gammel arkitektur, eller kirker, så er kirkene i Praha absolutt verdt besøket.
Bare husk å vær stille når du er inne der...

Ellers kunne guiden fortelle at hver pub har egen produksjon av øl, så dersom man ønsket en annen type øl, så måtte man gå til en annen pub. Dette er heldigvis ikke tilfellet på plassene som ligger rundt turistfellene, der får man litt flere valg. Men det illustrerer bare hvor alvorlig enhver pubeier tar ølet sitt. Det er viktig å lage godt øl, ellers er det lite å tjene på drifta. De fleste plassene vi var innom hadde veldig godt øl, men det var noen innimellom som var litt for "grumsete" for meg.
Mens vi gikk mellom pubene, tok han oss med på en rute gjennom byen hvor han pekte ut noen av severdighetene, og fortalte oss historier rundt dem. Denne dagen spiste vi både lunsj og middag underveis på noen av de stedene vi var innom. Så dette var en godt planlagt tur fra guiden sin side.
Vi fikk med oss flere typer mat og underholdning på turen.
Den ene kvelden var vi på "Jazzcruice" på elven Moldau. Der fikk vi servert veldig god mat, mens et jazzband dura i vei. Ikke helt min musikksjanger, men det var veldig hyggelig. Og på tross av at det var mørkt ute, så fikk vi med oss slusene og Karlsbroen. Den siste kvelden var vi på middag i en "kjeller" hvor vi fikk servert lokal mat og underholdningen besto av folkemusikk. Gruppa som hadde underholdningen var over gjennomsnittet munter, og stemningen var veldig god. Noen av oss ble også dratt med i dansen! Slikt er alltid morro! Det eneste som dro ned litt, var at man fikk litt følelsen av at man var på et samlebånd, fordi klientellet stort sett var store grupper av turister og serveringen gikk litt vel fort unna.
Ellers gikk tiden med på litt shopping, og litt byvandring på egenhånd. Vi gikk blandt annet og tittet på den astronomiske klokken, og så på livet på torget i gamlebyen. Det var godt og varmt når vi var der, så det var en god start på våren. Praha byr på veldig mye variert. Man kan tusle rundt på markeder i byen, hvor man finner mange herlige rariteter, eller man kan velge å gå rundt på kjøpesenter til man blir lei alt som heter butikker. Jeg kan absolutt anbefale Praha som en weekendtur enten en hel gjeng, eller som kjærestetur.
Jeg husker desverre ikke navnet på hotellet. Men dette lå ca midt i hovedgaten. Rommene var helt greie, og betjeningen var serviceinnstilt. Det var veldig bra beliggenhet i forhold til at man kunne gå fra hotellet og til de fleste ting man ville få med seg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar