tirsdag 19. mars 2013

Thailand - James Bond Island

Den tredje, og siste, arrangerte utflukten vi var på i Thailand gikk til James Bond Island, og underveis fikk vi også med oss kajakkpadling og litt grotter og laguner.


Turen gikk med båt fra Phang-nga Bay og skjærgården i dette området har mange vakre fjellformasjoner.

James Bond Island
Ikke helt sånn jeg trodde det skulle se ut her, men dette er da den berømte James Bond Island.


Den berømte steinen (Som jeg trodde var selve James Bond Island) fra en av de eldre James Bond filmene.


Etter at vi var ferdig på James Bond øya, var det tid for litt havkajakk. Vi hadde jo trodd at vi skulle padle selv, men når vi så at det var oppblåsbare kajakker mot sylskarpe steinformasjoner, så var vi grunn glade for å ha egen guide. Han padlet for oss, og tok bilder av oss når vi ville det. Han var ikke helt stødig på engelsken enda, men han klarte å peke ut det de mente vi burde få med oss! :)

En spesiell opplevelse, som er verdt å få med seg. I den ene grotten var det så lavvann at vi måtte gå igjennom for å komme til lagunen som lå i midten. Kommer man på et annet tidspunkt så kan man oppleve at det er andre grotter som er åpne og/eller at akkurat denne kanskje ligger under vann.

På formiddagen, når vi startet turen, så vi nesten ingen strender på grunn av høyvann. Når vi skulle hjemover hadde strendene kommet frem, og vi kunne bade litt.

Jeg vet ikke hva denne stranden heter. Det var en tilfeldig strand som vi stoppet ved, for å bade litt før turen gikk hjemover. Her kunne de som ville det padle inn til stranden med kajakk, man kunne bade fra båten eller bare sole seg. Vi valgte å bli ved båten, men vi så at etterhvert som det kom folk opp på stranda så dukket det opp et titalls aper som var på utkikk etter en matbit.

Hovedguiden for turen fortalte at han synes det var trist at turistene matet apene. Fordi dette gjør at apene blir late, og ikke gidder å lete etter egen mat. De henger heller ved stranden og venter på det skal komme en båt med turister for å mate dem!


Snekkerkjærsten er en utpreget badeløve, så det var stor glede å se i øynene når han skjønte at han kunne få hoppe fra toppen av båten! GØY! (Jeg holdt meg til å svømme fra båtens badestige, jeg er ikke spesielt glad i å hive meg utfor på den måten)

Selskapet som arrangerte turen heter Best Rafting 4U, og vi var veldig fornøyde med organiseringen. Følte at vi fikk det vi betalte for, og selv om guiden så ut til å ha litt lite kontroll i starten så følte vi oss trygge og ivaretatt hele veien.

I dag skinner solen sånn smått over Grenland, og det begynner å nærme seg vår. Men det er fortsatt kaldt, og da er det deilig å tenke tilbake på disse varme minnene!

Hva er ditt beste ferieminne? 

Ha en storveis dag! 

Klem
Vibeke

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar