mandag 11. april 2011

20 grader og sol...

... har vi hatt i helgen!

Det ble derfor besluttet, litt utpå fredagen, at vi skulle stikke til skogs!
Så sammen med gode venner har jeg stort sett hele helgen oppholdt meg i skogen, og overnattet i en liten tømmerkoie. Og gjett om det var deilig!?!

Sitte rundt et bål på kvelden, grille mat og ha god drikke i koppen. Skravle i vei om alt og ingenting, før man kryper inn i koia og sover litt.
Våkne opp med sola, duren fra fossen og fuglekvittring. Sjelden er det deilig å våkne tidlig, men i slike omgivelser så er det helt greit. Våkne før alle de andre, og bare ligge og høre på lydene, og grue seg til turen bort til utedoen...

Litt utpå dagen på lørdagen måtte vi jo ha litt å finne på, så da ble det konkurranse om å treffe en blikkboks med luftgeværet. Så nå føler jeg at jeg har fått varma opp til det årlige påskerennet, hvor det alltid er luftgevær som en av postene i løypa.

Mmm... Våren er kommet for å bli på Østlandet for i år, så nå er det bare å nyte tiden fremover!

Kom dere ut i naturen folkens!

:)

fredag 8. april 2011

Fredag og SOL!! :)

Fredagen er her, og jeg dro på jobb i dag i småsko og kortbukse! JIPPI!
Strømpebuksa er riktignok på fortsatt, men det er vårlige temeraturer, helt klart!

Denne helgen ser ut til å forsvinne i sosiale sammenkomster, jeg skal kose meg sammen med kolleger, venner og familie. Men jeg skal nok klare å komme meg innom blomstersjappa og få med meg noen kvaster som jeg skal sette ut på terassen, før jeg setter meg ned og bare nyter livet litt i solveggen.

På søndag er det barndåp hjemme i Nord Norge, jeg har desverre ikke mulighet til å reise oppover og være med på denne. Men jeg tenker på dere der oppe, og sender mange tanker oppover på dagen.
Ser dere snart! :)

Håper alle der ute får en knall helg!

torsdag 7. april 2011

Torsdag...

Så var torsdagen her igjen da, med nydelig vær på Østlandet.
Metrologene lover at våren kommer på besøk i helgen, og det er gjest jeg tar i mot med åpne armer!
Da blir det kanskje at man må innom en eller annen blomsterhandler og gjøre terassen vårklar og hyggelig med friske vårblomster...

Ukene flyr fort, og nå gleder vi oss til vi skal ut og reise utpå vårparten.
Skal til Nord Norge å treffe famile og venner.
Med Nord Norge mener jeg Meløy kommune. Glomfjord, Reipå, Mesøya og Holandsfjorden er vel stedene som kommer til å få besøk av oss. Vi gleder oss til det årlige påskerennet, deilige dager på hytteturer både på Mesøya og i Holandsfjorden.


Dette er hjemkommunen min, og dersom man er glad i natur bør man absolutt prøve å reise dit engang. Der er aktiviteter både sommer og vinter, eller man kan benytte fjellene til turgåing på egenhånd i merkede løyper.
Kommunen har også en av norges isbreer, Svartisen, hvor man kan være med på brevandring.
Sjekk ut svartisen.com for mer informasjon.

Litt lenger utpå våren har jeg hørt rykter om at det blir en tur til Praha. Har aldri vært i Praha, så det skal jo bli spennende å se hva den byen har å by på. Har lest litt, og hørt litt av andre, og det virker som at billig øl og sko er viktige ingredienser... Siden å reise er noe av det beste jeg vet, så tenker jeg at jeg nok skal klare å kose meg uansett hva turen måtte by på.

Kom gjerne med tips i kommentarfeltet dersom du har noen gode erfarigner fra Praha! :)

onsdag 6. april 2011

Barcelona

Barcelona er en fantastisk by!
Den har alt man trenger på en weekend-tur.

Når jeg var i Barcelona i 2008, bodde vi privat, så jeg har ikke noe hotell å referere til. Men til gjengjeld så fikk vi med oss en bit av Barcelona som kanskje ikke er veldig kjent for turister. Vi gikk utenom de vanligste gatene når vi var og gikk i byen, og vi hadde leiebil en dag, slik at vi kom oss litt rundt.


La Familia Sagrada
Vi måtte selvfølgelig også titte litt på severdighetene i byen.
Kirken La familia Sagrada, som aldri blir ferdig bygd var vi og tittet litt på, men der var vi bare på utsiden for det var kø rundt nesten hele kirken for å komme inn. Kirken er designet av Antoni Gaudi, som er en av Barcelonas store kunstnere.


Inngangen til Parc Güell, sett fra innsiden av parken
Vi var innom Parc Güell, som også er designet av Gaudi. Dersom man liker å se på spesielle bygninger og arkitektur, så er dette en park man bare må besøke. Du møtes av noe som ligner på en blanding mellom pepperkakehus og kongen og dronningen i et sjakkspill, men det er disse to husene som markerer inngangen til parken. Når du kommer inn i parken møter du det ene kunstverket etter det andre, og går du gjennom en undergang eller under ei bru, så se oppover. Det er like kunstferdig utført i tak og under broer, som det man ser ved første øyekast. Til og med takrennesystemet var et kunstverk.

Noen burde kanskje vaske munnen?
Man går opp en stor trapp, og kommer opp på et platå, her kan man nesten bare lukke øynene, og se for seg at man står der i diger ballkjole og late som man er på utendørs teselskap eller noe. Atmosfæren er til å ta og føle på.


Gikk stort sett og gapa og drømte meg bort i denne parken...



Når vi var ferdig i parken kjørte vi litt rundt, vi så fotballstadion, og vi var på stranden. Siden det var sent på høsten, så var palmene litt visne, og det blåste kraftig. Så det var ikke akkurat noe badevær. Men stranden var pen, og jeg kan godt tenke meg å dra til Barcelona på sommerstid, og ligge på stranden og slappe av mellom all sightseeingen.


Når det nærmet seg lunsj kjørte vi opp i fjellene, Tibidabo, bak Barcelona. Der ligger det en liten restaurant som heter Mirablau, med fantastisk utsikt over byen. Kan virkelig anbefales å ta en tur opp dit, restauranten er enkel, men har hyggelig atmosfære og god mat. Link til Mirablau.

Fra det gotiske kvarteret...
Vi var ute og gikk i den gotiske delen av byen på kvelden. Masse gammel arkitektur å se på her også, og trange gater å gå i. Veldig koselig område å ta kveldsturen i... 

Som sagt så bodde vi privat. Og jenta vi bodde hos er meksikansk. Hun har trålet Barcelona for å finne en meksikansk restaurant som minnet henne mest mulig om hjemme. Og siden vi gjerne tok en smakebit fra Mexico når vi først var ute og reiste, så måtte jo denne restauranten prøves. Denne restauranten heter La Trajinera og var en opplevelse i seg selv. Jeg fikk virkelig lyst til å ta en tur til Mexico for å oppleve mer av landet etter turen på denne restauranten. Vi fikk nydelig mexicansk mat, og egen sang ved bordet. Dette er ifølge meksikaneren det nærmste man kommer Mexico, uten å være i Mexico. La Trajinera har også egen webside, og selv om jeg ikke skjønner så mye mer enn ordet Tequila, av det som står der, så ler jeg litt, og ønsker meg tilbake med en gang jeg åpner siden.
Prøv selv her.
Anbefaler denne restauranten på det varmeste!!

Vi rakk også en tur innom en tapasrestaurant, og jeg må si jeg liker tapas bedre i Norge. Vi rakk også å sjekke ut byens natteliv den ene kvelden, og jeg må si jeg liker utelivet bedre i Barcelona... :) Der er det ingen som er trøtte og skal hjem klokken 01.30, da er jo festen såvidt begynt...

Barcelona er ellers en by med uendelige shoppingmuligheter, uendelig mye å se og man rekker overhodet ikke alt på en helg. Jeg håper derfor sjangsen byr seg igjen en gang, om ikke så alt for lenge, slik at jeg kan oppleve mer av denne fantastiske byen. Absolutt en av mine favoritter!

Har du vært i Barcelona? Legg gjerne igjen ditt inntrykk i kommentarfeltet.

søndag 3. april 2011

Innebandyturnering 02. april 2011

I går var vi på Innebandyturnering i Sandefjord.



Det gikk ganske bra med gutta våre i Pors. Har ikke helt oversikten over resultatene, men de vant ihvertfall de to siste kampene.
Dennis sto i mål i den første kampen, han reddet mange mål og var kjempeflink. i de neste kampene var han med på banen, og han scoret tilsammen 3 fine mål. Morro å se at nivået begynner å ta seg opp på gutta, mange som har utviklet seg mye og man begynner å se at de skjønner mer av spillet.

Stemningen var god i hallen, og det var endel foreldre som var med og heiet på lagene sine. Og når alle kampene var spilt var det medaljeutdeling. Med medaljer til alle, med opprop av lagene og hver enkelt spiller.

Denne gangen var hallen varmet opp, så det er tydelig at arrangørene lærte fra sist gang, da de ikke hadde skrudd på varmeanlegget før morgenen samme dag som turneringen.

Dette var siste turnering for denne sesongen, men vi gleder oss allerede til nye kamper til høsten! :)

fredag 1. april 2011

Helg! :D

Så står nok en helg og banker på døren...

Rart det der, hvordan man lengter etter helgen på mandag, og tenker at det er så leeenge til det er helg igjen. Men så vips, så er den plutselig her. Og denne helgen kommer sikkert til å gå like fort som alle de andre helgene...

Men, jeg skal nok klare å kose meg i helgen selv om den går fort.
Jeg skal få med meg en turnering i Innebandy, rydde og ordne litt hjemme, dra innom en bursdag, slappe av og kose meg med god mat og drikke.

Dersom været holder seg, og tiden strekker til,  så kan man kanskje begynne å tenke på å ta frem syklene, og klargjøre dem for våren. Må jo begynne å trene nå, skal jeg være klar til å sykle langs Telemarkskanalen i sommer! :)

Ha en fortreffelig helg folkens!